8 maart Internationale Vrouwendag

08/03/2021

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld.  In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties Internationale vrouwendag op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor thema's zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.

Binnen ons regiment zijn meer dan 300 regimentsgenoten vrouw. Zij zijn vertegenwoordigd in alle rangen en binnen de verscheidenheid aan functies die ons Regiment rijk is. Allen met hun eigen kennis, karakter en collegialiteit. Zij maken ons Regiment divers en verrijken hiermee onze positie binnen Defensie. Daar mogen we allemaal trots op zijn. Samen zijn wij het Regiment.

 

Vrouwen en het Regiment B&T, de onstuitbare groei naar vanzelfsprekendheid is de titel van de thematische publicatie uitgegeven door Bureau Geschiedschrijving van ons regiment. De schrijver, lkol bd Willy Engelmann neemt je als lezer mee in de geschiedenis waarin de rol van de vrouw binnen de krijgsmacht ontstaat en zij een steeds grotere bijdrage levert aan ons “operationeel” optreden.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

U kunt deze publicatie terugvinden op deze site bij Bureau Geschiedschrijving en daar te klikken op Thematische publicaties of Klik hier. Wij wensen u veel leesplezier en wellicht tot ziens op een van onze regimentsactiviteiten.

 

Vrienden van het Regiment