Aanpassingen op het Monument

07/03/2021

Sinds 2007 heeft het Regiment Bevoorradings- en Transporttroepen op het Logistiek Ereplein op de Du Moulinkazerne haar monument met daarop de gesneuvelden regimentsgenoten.

Binnen het project “Faces tot Graves” van bureau geschiedschrijving zoeken wij naar de achtergronden van onze gevallen regimentsgenoten. Doel is om hen allen een gezicht te geven en zo meer te zijn dan een naam alleen op het monument.

                                                                                                                                                        

In de afgelopen maanden heeft bureau geschiedschrijving weer een stap gemaakt door opzoek te gaan naar gesneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu het eerste onderzoek is afgerond is er voldoende basis om het monument aan te vullen met namen uit die tijd en ook hen een gezicht te geven. Hiervoor worden de voorbereidingen getroffen.

Met een klein aantal genodigden onthullen we ons monument met hun namen en verhalen op 10 mei aanstaande.

Vrienden van het Regiment