Overleden regimentsgenoot John Soesbergen

16/09/2023

Beste Regimentsgenoten,

Ik heb de droeve plicht u mee te moeten delen dat donderdag 14 september j.l. op 68 jarige leeftijd  is overleden, onze regimentsgenoot

Luitenant-kolonel b.d. J.P.T. (John) Soesbergen

John  startte in 1975 zijn militaire loopbaan op de KMA in Breda. Plaatsingen volgden bij 121 Gemavplcie, 13 Bevocie en 41 Afdva. In 1984 vertrok John voor 6 maanden naar Libanon voor zijn uitzending voor UNIFIL.

Na de Stafdienst volgden functies bij de Landmachtstaf, School Verder Vorming OCINT om daarna de eerste Commandant 11 Bevocie Air Assault te worden. Uitzending in het kader van UNPROFOR volgde in 1993-1994.

Na zijn Compagniescommando volgden functies bij DMKL, NATCO en het LBBKL, docent bij de Middelbare Defensievorming en zijn laatste functie vervulde John bij het LBBKL. Door een hersenbloeding heeft hij zijn laatste jaren als militair niet meer dat kunnen brengen wat hij graag zou willen. Dat frustreerde hem enorm.

John kennen we als een man met een grote mond maar zeer klein hartje. Vol met humor, zelfspot en graag aanwezig bij de activiteiten van het regiment.

Persoonlijk heb ik zeer goede herinneringen aan John, we klikten goed en ik zal hem zeker missen bij onze regimentsactiviteiten. Helaas ging mijn geplande bezoek aan hem enkele weken geleden niet meer door. John was toen al te zwak.

John laat zijn twee zoons Tim en Ted en kleindochter Bobby achter. Wij wensen hen en de overige familie en naaste vrienden heel veel sterkte bij het verlies van hun vader en ‘onze’ John

Aanstaande maandag informeer ik u over de bijzonderheden van de uitvaart, welke nu gepland staat op vrijdag 22 september in de middag.

Met gepaste B&T groeten,

RC

Vrienden van het Regiment