Overleden Regimentsgenoot Ralph Clarijs

18/09/2023

Beste regimentsgenoten,

Helaas heb ik weer slecht nieuws. Gisteren ben ik op de hoogte gebracht van het overlijden van onze regimentsgenoot en oud-collega

Luitenant-kolonel b.d Ralph Clarijs

Ralph is op 14 september j.l. overleden aan een acute hartstilstand, thuis in Heerenveen. Ralph mocht maar 65 jaar worden.

Ralph ging in januari 1979 als 20 jarige in dienst en vertrok negen maanden na opkomst met het 44e Painfbat naar Libanon voor de UNIFIL missie. In 1983 volgde hij de officiersopleiding OCOSD in Breda en begon hij zijn loopbaan als officier van de Intendance bij 115 Algemene Bevodienstencompagnie en een jaar later werd hij C- van het unieke 123 Hulppeloton KLIII.

Na 2 jaar plv C- 112 Gemavplcie te zijn geweest werd hij commandant van de 3e kadercompagnie van het Opleidingscentrum Intendance in Bussum.

In 1992 werd hij hfd sie S1 van 102 Avplbat en ging in 1994 op uitzending naar het  voormalig Joegoslavië.

Later volgden diverse functies bij onder andere 101 Geniebataljon, waar hij na zijn functie van hfd sie 4 ook de functie van PBC vervulde.

In 2005 mocht ik met Ralph samenwerken bij 200 Bevo- en Transportbataljon. Ralph richtte zich in die tijd als hfd sie S3 bijna volledig op de reorganisatie in het kader van het Fysieke Distributie Concept.

Ralph werd in 2007 bevorderd tot luitenant kolonel en vervulde diverse functies bij de Landmachtstaf. Ook na zijn FLO in 2016 bleef Ralph nog een paar jaar bij de Directie DM&D werkzaam als burgermedewerker.

We herinneren Ralph als een zeer bevlogen collega, die altijd het beste uit zich zelf haalde maar ook altijd oog voor zijn omgeving had. Een man waar je op kon bouwen met veel kennis van zaken en een hands-on mentaliteit.

Ralph laat zijn echtgenote Margriet en zijn dochters Judith en Esther en schoonzonen en Peran en Remy achter.

Wij wensen hen alle sterkte toe bij de verwerking van dit immense verdriet.

Rust zacht Ralph!!

We zullen je nooit vergeten.

RC

Vrienden van het Regiment