Mobilisatie Oorlogskruis

30/09/2023

Twee weken terug mocht ik het mobilisatie Oorlogskruis en het Ereteken voor Orde en Vrede postuum uitreiken aan ... de korporaal Emanuel de Pruyssenaere de la Woestyne. Zoon Rene en zijn zussen namen in het bijzijn van hun familie de versierselen dankbaar in ontvangst.

En vandaag een unicum volgens mij. Aan vader Karel en zijn twee zoons Johan en Carl mocht  ik postuum, respectievelijk het MOK de combinatie MOK en EOV en het EOV uitreiken aan de dochter en kleindochter van Carl, Hilke en Farah. Wat een eer en genoegen om deze versierselen aan de nabestaanden uit te mogen reiken.

Zoals te doen gebruikelijk, nodigen we de familie uit in onze Historische Collectie en na een rondleiding reik ik officieel aan de familie de versierselen uit. Uiteraard na een korte schets van hetgene de decorandi hebben gedaan als mitair en onder welke omstandigheden.

Na de officiële plichtplegingen brengt onze RA een toost uit met ons Palmpitje op de decorandi, hun familie en op het Regiment!!

RC

Vrienden van het Regiment