Onthulling van 6 namen op ons monument.

11/10/2023

Vorige week donderdag werd er op het Logistiek ereplein onze jaarlijkse dodenherdenking gehouden, dit onder brede belangstelling van de burgemeester van Soest, onze Regimentsoudste en vele veteranen, familieleden en regimentsgenoten.

Speciaal aan deze dag was de onthulling van 6 namen op ons monument. Zes mannen die in de meidagen van 1940 tijdens de heftige gevechten op de Grebbeberg het leven lieten.

Sgt W.S. Dijkstra, Kpl J.N.G. de Marie, sld J. Strang en de sld H.C. van den Borcht, maakten deel uit van Korps Motordienst, 4e Compagnie van het 2e Autobataljon. Zij ;liggen begraven op het ereveld de Grebbeberg.

De sld G. Holtmaat en de sld K. Bennink sneuvelden tijdens een bombardement op de Aanvullingsplaats munitie ‘Remmerden’ op 13 mei 1940. Zij behoorden beiden tot de 2e Compagnie AAT.

De onthulling van de nieuwe namen op het monument werd verricht door Pieter en Janine, twee achterkleinkinderen van Klaas Bennink.

Het onderzoek naar de verrichtingen van onze logistieke eenheden en onze gesneuvelde kameraden is verricht door Arnoud Melenhorst van ons bureau Geschiedschrijving. Door dit onderzoek kon ik in mijn toespraak een goed beeld schetsen van de omstandigheden waaronder onze regimentsgenoten zijn gesneuveld. Tijdens de gezellige reünie, met blauwe hap natuurlijk, dankte ik Arnoud en Henk Plenk voor hun inzet en overhandigde Arnoud de volledige studie aan de familie van Klaas Bennink, die enorm onder de indruk en dankbaar was voor de manier waarop wij onze doden eren en herdenken.

Iedereen die meegewerkt heeft deze dag te laten slagen: Veel dank!!

Samen zijn we het regiment!

RC

Vrienden van het Regiment