Vrouwen en het Regiment B&T

08/03/2021

Vandaag, 08 maart, is het Internationale Vrouwendag. Een dag in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld.  In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties Internationale vrouwendag op veel verschillende manieren. Het doel is aandacht te vragen voor thema's zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.

Vrouwen en het Regiment B&T, de onstuitbare groei naar vanzelfsprekendheid is de titel van de thematische publicatie uitgegeven door Bureau Geschiedschrijving van ons regiment. De schrijver, lkol b.d. Willy Engelmann neemt je als lezer mee in de geschiedenis waarin de rol van de vrouw binnen de krijgsmacht ontstaat en zij een steeds grotere bijdrage levert aan ons “operationeel” optreden.

U kunt deze publicatie terugvinden bij Thematische publicaties