Logistiek Ereveld in Soesterberg

08/08/2023

Op ons monument op het Logistiek Ereveld in Soesterberg staan de namen van regimentsgenoten die het leven hebben gelaten bij inzet of missie. Steeds worden er nog namen aangedragen van gesneuvelde militairen die vooral in de jaren 40 en 50 zijn gesneuveld of zijn omgekomen en mogelijk tot ons regiment ( of beter gezegd tot onze stamregimenten) behoren. Ons bureau Geschiedschrijving onderzoekt of dit daadwerkelijk zo is en uiteindelijk worden bij positieve matches deze namen voorgedragen bij de RC om bij te schrijven op het monument in Soesterberg.

Zo zijn er zes slachtoffers van het 4-II Autobataljon en de 2e Cie AAT geïdentificeerd die in de meidagen van 1940 bij de verdediging van de Grebbelinie zijn gesneuveld.

Bij vier van hen, sgt W.S. Dijkstra, kpl J.N.G. de Marie, sld H.C. van der Borght en sld J.F. Strang die op de Grebbeberg zijn begraven, heeft de regimentsleiding in het bijzijn van de onderzoeker van het Bureau Geschiedschrijving, lkol b.d. Arnoud Melenhorst, een bloemengroet gebracht.

De soldaten K. Bennink en G.J. Holtmaat liggen elders begraven en ook daar zal binnenkort een bloemengroet worden gebracht.

De namen van onze kameraden worden binnenkort op ons monument bijgeschreven en wij zullen hen een gezicht geven tijdens onze jaarlijkse dodenherdenking in oktober.

Met veel dank aan het bureau Geschiedschrijving voor het nauwgezette onderzoek!

 Foto's 

Vrienden van het Regiment