Logistiek bedrijven is ons vak

25/11/2023

Logistiek bedrijven is ons vak en dat gene wat ons als regiment verbindt. Logistiek bedrijven bij de schietserie in Bergen en Munster is een steeds terugkerende activiteit voor onze B&Ters. Bevoorrading van Klasse 1 tot en met 5, ( voeding, brandstoffen, reservedelen, legeringsgoederen en natuurlijk munitie) de hele keten in bedrijf, verplastsingen over de weg en het spoor. Alles om onze gevechts- en gevechtstondersteuningseenheden te ondersteunen hun vaardigheden te beoefenen en te ontwikkelen.

De RA en ik bezochten onze mensen van het National Support Element (NSE).  Wat er allemaal komt kijken om 2500 man te voeden, te legeren, geneeskundig te verzorgen, en onderhoud en herstel aan materieel te plegen. Makkelijk verwoord in een volzin, maar een fikse operatie, uitgevoerd door onze mensen en collega's van het logistieke dienstvak. Weet je wel wat er voor man/vrouwkracht nodig is om alle munitie ' s ochtends vroeg op de banen te krijgen? Veel secuur handwerk en grotendeels in avond- en nachturen. Indrukwekkend!!!

Ook onze toekomstige officieren van de Technische Troepen en de B&T troepen oriënteren zich deze week op hun startfunctie. Door diverse presentaties bij te wonen en kijken ' in de keuken' van de verschillende pelotons, krijgen ze een goed beeld  van de diverse functies die ze kunnen gaan bekleden.

Mooi weer even onze mensen aan het werk te zien! Dank voor de mogelijkheid!

B&T all the way!!!

Vrienden van het Regiment