Koninklijke Onderscheiding

28/04/2024

Ook dit jaar kreeg een regimentsgenoot een Koninklijke Onderscheiding. Luitenant- kolonel Huub Vleeshouwers werd verrast door de burgemeester van Helmond en kreeg het ereteken dat hoort bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld vanwege:

Vanaf 2010 tot heden is Huub Vleeshouwers bestuurslid van de organisatie Brabants Gesneuvelden. Sinds 2011 is hij daarnaast voorzitter van de Stichting Veteranen Brabant Zuidoost en in 2014 was hij projectleider van de 70ste Herdenking Market Garden. Vanaf datzelfde jaar is hij gestart met nuldelijns ondersteuning aan veteranen met psychosociale of psychische problemen. In de periode 2013-2015 was hij politiek actief als voorzitter van het CDA Helmond.

Naast deze vrijwilligersactiviteiten is Vleeshouwers al vanaf 2005 tot heden mantelzorger voor zijn broer. Drie keer per week brengt hij een bezoek aan hem voor ondersteuning bij de nodige zorg.

Huub een meer dan terechte onderscheiding en namens het regiment van harte gefeliciteerd!!!

RC

Vrienden van het Regiment