Functie overdracht DM&D

22/06/2024

Vorige week  gaf Generaal Arco Solkeszj ten overstaan van het directiepersoneel de functie van directeur DM&D over aan generaal Dick van Broekhoven. Dit alles in een ontspannen en informele sfeer. Hier mocht ik als RC hem onze waardering in de vorm van een Litho van de uitreiking vaandelopschriften Afghanistan in Den Haag, uitreiken en natuurlijk werd ons regimentslied uit volle borst gezongen en bracht ik een toost uit op Arco en het Regiment.

Gisteren werd op het mooie Bronbeek de FLO receptie gehouden met veel bekenden van Arco die hij in de loop van zijn bijna 40 jarige loopbaan op diverse kazernes en bij diverse eenheden heeft leren kennen. De kolonel Gerard van Kuijck beschreef in zijn toespraak de militair en vooral ook de MENS Arco op briljante wijze. Hierbij legde hij de nadruk op het mens zijn, er voor de mens zijn en de mens naast familie, collega's, vrienden en zijn partner Daniel zijn. Warmte, gezelligheid en trouw en drinkebroeder zijn zo maar een paar kreten die voor iedereen herkenbaar waren.

Van Commandant Landstrijdkrachten ontving Arco de CLAS Legpenning met de inscriptie: Mensgericht en Inspirerend. Een betere samenvatting is nauwelijks te bedenken.

Arco, veel dank voor alles wat je hebt betekent voor het regiment.  Zolang ik je ken, ben je altijd een enorme promotor van alle regimentsactiviteiten geweest. Je was zes jaar Regimentsoudste en in die hoedanigheid altijd een enorme steun voor de regimentsleiding geweest, We wensen je veel levensvreugde samen met Daniel in je nieuwe levensfase.

B&T Allt the way!!

RC

Vrienden van het Regiment