Mobilisabel Oorlogskruis uitreiken aan Soldaat E.G.B. Boers

21/09/2024

Vrijdag 20 september mocht ik het Mobilisabel Oorlogskruis uitreiken aan de dochter van soldaat E.G.B. Boers.

Het Mobilisatie-Oorlogskruis is een Nederlandse onderscheiding, ingesteld door koningin Juliana in een Koninklijk Besluit van 11 augustus 1948 en bestemd voor Nederlandse militairen en andere Nederlandse onderdanen die tussen 6 april 1939 en 3 september 1945 militaire werkzaamheden hebben verricht in het belang van het Koninkrijk.

Boers diende van november 1938 tot en met mei 1940  chauffeur bij de 3e Compagnie Korps Motor Dienst, de voorloper van de AAT.

Kleindochter Ellen heeft onderzoek gedaan naar de verrichtingen van haar grootvader en kwam er achter dat hij recht heeft op deze onderscheiding. Normaal gesproken reik ik deze onderscheiding namens de Ministerie van Defensie uit bij onze Historische collectie. Maar in dit geval was het niet wenselijk voor de dochter van Boers om deze reis te maken. Daarom trok ik samen  met Marketentster Susan naar Nieuwleusen om daar op gepaste wijze het MOK uit te reiken.

In het bijzijn van diverse familieleden van soldaat Boers, nam dochter Gerry het kleinnood en de behorende oorkonde in ontvangst.

RC

Vrienden van het Regiment